Pára pro voňavé prádlo bez bakterií a alergenů

Taky milujete ten pocit čerstvě vypraného prádla, které voní, je měkké a nezmačkané? A když se po blahodárné koupeli necháte obejmout osuškou tak nadýchanou, jako v luxusním hotelu? Známe tajemství, které zaručí, že takhle budou vaše textilie vypadat po každém praní.

Tím tajemstvím je inteligentní technologie 6. SMYSL, která sama přizpůsobuje všechny procesy momentální náplni. A pak také pára. Ta vás uchrání před bakteriemi a alergeny, prádlo bude pokaždé voňavé a nadýchané a textilní vlákna oživená a vyrovnaná.

Unikátní technologie 6. SMYSL

Inteligentní technologii 6. SMYSL rozpozná pomocí senzorů množství vloženého špinavého prádla a s ohledem na zvolený typ tkaniny sama upraví prací cyklus tak, aby byl výsledek dokonalý s minimální spotřebou vody, energie i času. A to i tehdy, když není pračka úplně naplněná. Vyplatí se proto zvolit tu největší pračku, kterou vám prostor dovolí – pohodlně doma vyperete i objemné textilie jako například prošívané deky nebo i textilní pelíšky pro mazlíčky.

Pračky Whirlpool FreshCare+ se silou páry

Pokud často zapomínáte a prádlo na vás hodiny čeká v bubnu, nejspíš bude plné nevzhledných, odolných záhybů, bude hrubé a určitě nebude zrovna vonět. „Vlhké prostředí bez přístupu vzduchu je totiž doslova živnou půdou pro bakterie, škodlivé plísně a další patogeny, provázející hnilobný proces. Ten začíná už po pár hodinách, kdy prádlo leží nečinně v bubnu,“ vysvětluje Darina Papáčová, odbornice společnosti Whirlpool. Někdy se přítomnost škodlivých patogenů, které mají na svědomí nevábný odér, projeví až po usušení prádla. Určitě vás nepotěší.

Aby se to nestávalo, provzdušňují pračky Whirlpool s jedinečnou inovativní funkcí FreshCare+ vyprané prádlo jemnou párou a v pravidelných intervalech otáčejí bubnem na obě strany. Takže prádlo zůstane svěží, měkké a nezmuchlané, dokud jej nevyjmete z pračky, nepověsíte nebo nevložíte do sušičky. A to až šest hodin po skončení pracího cyklu.

Pára navíc vyrovná vlákna, takže se pak prádlo snáze žehlí. Funkci FreshCare+ můžete aktivovat na začátku praní nebo kdykoliv v jeho průběhu, když víte, že nestihnete vyprané prádlo hned vyjmout, protože třeba máte naplánovaný hovor nebo jdete na chvíli ven. A také ji můžete kdykoliv zrušit. Tuto skvělou funkci najdete u předem plněných praček, a to jak velkokapacitních s hloubkou 60 a více cm, tak dokonce i úzkých, které potřebují na hloubku jen 43,5 cm. Vyberete si tak, ať už máte doma místa dost, nebo úplně málo.

Steam Hygiene pro likvidaci bakterií

Pára vám skvěle pomůže při péči o znečištěné a potenciálně i infikované prádlo, ať už jde o utěrky, ručníky, ubrusy nebo běžné oblečení. Některé pračky FreshCare+ jsou vybavené (vedle zmíněné funkce pro osvěžení vypraného prádla párou) i samostatnými parními programy. Zvlášť v současné složité situaci přijde vhod program Steam Hygiene s funkcí sanitace prádla párou v závěru pracího cyklu, který prádlo hygienicky ošetří a spolehlivě zlikviduje až 99,9 % bakterií a dalších škodlivých organismů včetně alergenů.

Steam Refresh pro osvěžení suchého prádla

Užitečná je i funkce osvěžení suchého prádla jemnou párou u předem plněných praček – za pár minut je vše hotovo a textilie jsou měkké, načechrané a zbavené případných pachů. Hodí se to u krátce nošeného, ale jinak čistého prádla, které je zbytečné znova prát, nebo když pospícháte a celý prací cyklus byste nestihli. Nebo pro osvěžení sezónních textilií, které byly dlouho uložené ve skříni.

FreshCare

Funkci pro osvěžování vypraného prádla, které nemůžete hned po vyprání vyjmout a pověsit, nabízejí dokonce i vrchem plněné pračky Whirlpool. Využívají podobně znějící funkci FreshCare – i ta bude udržovat vyprané prádlo v perfektní kondici, dokud jej nevyjmete z bubnu, a to jemnými otáčivými pohyby bubnu až 6 hodin po doprání. Výsledkem této jemné rotace je pohyb vzduchu ve vláknech. I tento proces zabraňuje množení bakterií a pomačkání prádla a usnadňuje žehlení. Když uvidíte u vrchem plněných praček Whirlpool magické slovo ZEN, znamená to, že jsou poháněné nejpokročilejším účinným a spolehlivým indukčním motorem s přímým pohonem a velmi dlouhou zárukou 20 let (po registraci). Možná je ani neuslyšíte, protože hlasitost se pohybuje na úrovni šepotu. Navíc jsou úsporné i co do spotřeby elektřiny.

Nejzajímavější modely s funkcí FreshCare+ a FreshCare




Vše, co si můžete přát
má novinka standardních rozměrů Whirlpool FFD 9448 BCV EE
Skvěle vybavená je i slim pračka do malých prostor Whirlpool FWSG 71283 BV CZ NMilovníky „vrchovek“ nadchne extra tichá vrchem plněná pračka Whirlpool TDLR 65242BS CS/N
9 kg, hloubka 63 cm, 6. SMYSL, provzdušňování vypraného prádla párou FreshCare+, sanitace prádla párou Steam Hygiene, osvěžování suchého prádla párou Steam Refresh, SoftMove, Clean+, tichý motor Inverter se zárukou 10 let po registraci, velký displej v češtině, komfortní plnicí otvor široký 34 cm.7 kg, hloubka jen 43,5 cm, 6. SMYSL, provzdušňování vypraného prádla párou FreshCare+, osvěžování suchého prádla párou Steam Refresh, SoftMove, Clean+, tichý motor Inverter se zárukou 10 let po registraci, velký displej v češtině, komfortní plnicí otvor široký 34 cm.6,5 kg, 6. SMYSL, ZEN – extra tichý indukční motor se zárukou 20 let po registraci, provzdušňování vypraného prádla FreshCare, řada programů včetně rychlých a extra úsporných, dávkování prostředků do otvorů přímo ve víku, po doprání se bubem vždy otočí otevíráním nahoru, velký ovládací panel v češtině.
Cena 12 990 KčCena 8 990 KčCena 11 990 Kč

Více na www.whirlpool.cz a www.freshcare.cz.

Související příspěvky