Co s vlhkými stěnami domu? Pomoci může profesionální izolace zdiva

Řadu starších rodinných domů a rekreačních objektů postihuje problém se zvýšenou vlhkostí zdiva. To je velmi nepříjemné nejen z hlediska statiky budov, ale také pro zdraví jejich obyvatel. Pokud máte podobné starosti, dá se přistoupit k odborné izolaci zdiva. Existuje přitom hned několik variant postupu.

Mechanická izolace

Tradičním postupem, jak se zbavit vlhkosti ve stěnách domu, je vkládání hydroizolačních materiálů do stavby, a to tak, že se zde nejprve mechanicky vytvoří dostatečně velké otvory. Izolace zdiva pak zamezí dalšímu pronikání vlhkosti od země a dojde k vysušení již postižených částí budovy.

Při mechanické izolaci se zpravidla aplikuje podřezávání zdiva řetězovou, případně lanovou pilou, moderní metodou je pak využití laseru. Jde o způsob, který je poměrně pracný, a je nutné počítat s vyšší prašností během prací.

Chemická injektáž

V posledních letech se stále častěji přistupuje k metodě, během níž se do stěn vkládají chemické roztoky. Chemická injektáž zdiva je vysoce účinnou, zároveň však nenásilnou metodou, která je také rychlá. Účinnost chemické injektáže se pohybuje minimálně kolem 80 %, přičemž záleží na konkrétních podmínkách a zvoleném druhu přípravků. Běžně se aplikují speciální silikonové krémy, případně akrylátové gely a polyuretany. Jde o odbornou záležitost, proto je zapotřebí na tyto práce povolat zkušené profesionály.

Na koho se obrátit, chcete-li se nadobro zbavit vlhkého zdiva?

Jednou z firem, která provádí mechanické a chemické izolace zdiva, je společnost Izolace Hróz. Zvolí pro vás vhodné řešení dle toho, o jaký typ stavby se jedná. Kromě jiného totiž záleží třeba na tom, z jakých materiálů je zdivo vašeho domu postavené. Ne vždy se dají aplikovat všechny metody, aby nedošlo k narušení stability objektu. Bezpečnost procesu je zásadním kritériem při volbě konkrétních metod, pomocí nichž izolaci zdiva zajistit.

Zdroj foto: Izolacehroz.cz

Související příspěvky