Tip redakce: Nové kapsle na nádobí Jar Platinum Plus All in 1 QuickWash

Jar přichází na trh s novými kapslemi Platinum Plus All in 1 QuickWash

V souvislosti s rostoucími finančními náklady na elektřinu i vodu a touhou po co nejvíce ekologickém chování se nabízí otázka, zda k mytí nádobí využívat myčku nebo mýt špinavé nádobí „po staru“ ručně v dřezu. Podívejte se s námi na fakta, která vám usnadní rozhodování.

I přesto, že během mytí v myčce spotřebováváme kromě vody také energii potřebnou pro ohřev vody a energii na mytí, čísla z nezávislých studií svědčí ve prospěch myčkám. Bylo dokázáno, že především ruční mytí pod tekoucí vodou je velmi neúsporné – během jednoho takového mytí spotřebujeme totiž až 40 litrů vody, kdežto myčka je schopna si vystačit s pouhými 12 litry na jeden mycí cyklus. Záleží samozřejmě na typu myčky, zvoleném cyklu a na tom, zda necháváme myčku běžet poloprázdnou či plnou. Pokud jste zastánci ručního mytí, snižte proud vody nebo si ještě lépe napusťte dřez horkou vodou a umývejte v nádobí v něm.

Pokud používáte k mytí nádobí myčku, myslete na to, aby byla co nejvíce naplněna, myjte na kratší cykly a vybírejte prostředky, které jsou efektivní i při nižších teplotách. Ty jsou nejen ekologické, ale i ekonomické. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou – uděláte dobrý skutek pro planetu a přírodní zdroje a odlehčíte vaší peněžence. S kvalitními moderními kapslemi bude vaše nádobí čisté a lesklé za každé situace.

Pokud toužíte po skutečně dokonale umytém nádobí, vyzkoušejte nové kapsle Jar Platinum Plus All in 1 QuickWash od Procter & Gamble. Ty umí rozložit nejen odolné zbytky jídla, ale pomáhají odstranit zašedlost, a obnovují původní krásný lesk nádobí. Složení kapslí je inovované, obsahuje totiž enzym a další vysoce účinné složky, které zvyšují účinnost mytí, protože fungují i při nižší teplotě. Studie P&G ukázaly, že celých 70 % uhlíkové stopy kapslí do myček tvoří energie spotřebovávaná na ohřev vody!

Inovované kapsle také pomáhají šetřit vodu – jsou natolik účinné, že nemusíte nádobí předmývat. Ušetříte tak nejen vodu, ale i svůj drahocenný čas. Průzkumy dokázaly, že pomocí myčky ušetříte vodu a energii i v případě, že myčku použijete jen 3x týdně s pouhými osmi talíři.

Účinné složky kapslí Jar Platinum Plus jsou rozděleny do tří komor, jejichž obal se rychle rozpouští i při nižších teplotách, takže je můžete používat na efektivní mytí v krátkých cyklech. Jedná se tak o vůbec nejekologičtější způsob mytí nádobí. Ekologickým bonusem je i velké balení 100 ks, díky kterému ve výsledku vaše domácnost vyprodukuje mnohem méně odpadů. A pokud už obal budete vyhazovat, nezapomeňte ho správně vytřídit do kontejneru s plasty.

Kapsle na nádobí Jar Platinum Plus All in 1 QuickWash

Kapsle do myček na nádobí Jar Platinum Plus od Procter & Gamble umí rozložit nejen odolné zbytky jídla, ale i pomáhají odstranit zašedlost, a obnovují původní krásný lesk nádobí. Složení kapslí je inovované – obsahuje enzym a další vysoce účinné složky, které zvyšují účinnost mytí, takže jsou účinné i při nižší teplotě a kratších mycích cyklech. Snižují tak zároveň spotřebu vody a energie.

Cena: 679 Kč

Počet kusů: 100

Související příspěvky