Bezdotykový přístup je v době pandemie čím dál žádanější

Musíme nosit roušky a dodržovat rozestupy. Přesto se denně setkáme se spoustou míst, kde se viry mohou docela dobře držet a hlavně šířit. Jedním z takových míst jsou i dveře. Kolik rukou je denně odemyká a sahá na kliku? Zejména v bytových domech může být číslo dost vysoké.

Možná by právě tohle mohl být důvod, proč konečně i váš dům přejde na bezdotykový přístup. Zapomeňte na klíče, dveře je možné odemknout třeba pomocí NFC chytrým telefonem a díky elektrickému otvírači či motorice se dokonce samy otevřou.

Zájem o moderní formy otevírání dveří stoupá

Agentura Ipsos loni dělala průzkum mezi 550 respondenty pracujícími v kancelářích. Celý průzkum se týkal otevírání dveří na čip a podobných moderních možností vstupu do budovy a ukázalo se, že pandemie zřejmě změnila názory. Loni bylo otevírání dveří čipem nakloněno 49 % lidí, letos už šlo o 67 % dotazovaných. Ti, kteří doposud v práci odemykají klíčem, by upřednostnili nejraději čip či přístupovou kartu. A na to jsou připraveny přístupové systémy společnosti IMA.

Bezdotykové ovládání se hodí i do domácnosti

Moderní přístupový systém samozřejmě není vhodným řešením jen do firmy, nýbrž také do domácnosti. I tam jde o hygienu, a hlavně o pohodlí. Nelíbilo by se vám, kdybyste přišli před dům s plnými taškami v rukou a nemuseli hledat klíče? Místo toho lze využívat třeba otevírání mobilem, který máte většinou v kapse. Mobil může využívat technologii NFC nebo BLE, a pokud tato možnost nepřipadá v úvahu, stačí na něj přilepit NFC nálepku.

V bytových domech budete mít méně starostí

Obzvlášť zajímavé by bezdotykové otevírání mělo být pro bytové domy. Zejména ve velkých panelácích je vhodné myslet na zdravotní hledisko. Kolikrát v bytě bydlí desítky rodin, stačí jeden nakažený ze všech těch obyvatel a víte, co se může stát. Otevírání přes NFC navíc šetří starosti v případě, že někdo ztratí čipovou kartu či mobilní telefon. Stačí jen vymazat ze systému starý identifikátor a nahradit ho novým, což trvá pár minut.

Systém IMAporter integrujete bez stavebních úprav

Komu se myšlenka toho, že bude moct zahodit klíč, zamlouvá, tomu se bude líbit systém IMAporter. Do rodinného i bytového domu či firmy se dá integrovat bez stavebních úprav. Firmám se může hodit například funkce kalendáře, kdy je lidem umožněn jen přístup v dané dny a hodiny, vše je samozřejmě možné propojit s docházkovým systémem. IMAporter je k dispozici v několika variantách, konkrétně Mobile, Basic, Pro a Cloud. Řešení se najde pro rodinný dům i velkou kancelářskou budovu.

Více informací a další výhody objevíte na IMAporter.com, webu společnosti, která bezdotykové otevírání realizuje.

Zdroj foto: Facebook Imaczech

Související příspěvky