Co váš dům zkrášlí za pár stovek? Bytový textil!

Trendy se mění, ovšem nemůžeme jim neustále podléhat. Kdybychom si chtěli pokaždé, když přijde další populární styl, kupovat nový nábytek, nedoplatili bychom se. Přesto je možné poměrně levně držet krok s dobou. Abyste změnili celkový ráz domova, nemusíte totiž vůbec kupovat nový nábytek.

Postačí bytový textil. Polštářky, závěsy, záclony, ale i povlečení hrají v interiéru nemalou roli. Zkuste si představit, jaký je to rozdíl, když sladíte tyto textilní doplňky do kytičkovaného vzoru, nebo naopak do proužků. Změna je markantní. Textil vám tedy dává šanci úplně změnit váš domov za přijatelné peníze.

Bytový textil domácnost nejen změní, ale i zútulní

Okna bez záclon vypadají stroze. Sedací souprava, na níž chybí dekorační polštářky, působí sterilně. Bez povlečení se snad ani fungovat nedá. Textil v domácnostech hraje nezastupitelnou roli, a to nejen designovou. Pomáhá nám udělat náš domov příjemnějším a útulnějším.

Textil je vhodným prvkem pro vánoční či velikonoční výzdobu

Záclony, ubrusy či povlaky na polštářky můžeme měnit také sezónně podle toho, zda zrovna slavíme Velikonoce, Vánoce nebo toužíme obklopit se květinami. V obchodech se toho dá sehnat spoustu, případně není problém koupit si látku a bytový textil si zhotovit doma vlastnoručně. Zabavíte se a získáte doplňky, které jen tak někdo nemá.

Povlaky na polštářky a další textil ušijete doma

Na ušití povlaku na polštářek nic není. Podobně jednoduché je ušít povlečení, případně závěs. Stačí si pořídit pěknou látku. Mimochodem, jako bytový textil můžeme označit i čalounění sedaček a židlí. Můžete si pořídit také potahové látky a změnit i židle a sedačku. To už však chce trochu více šikovnosti. Alternativou a jednodušším řešením je ušít si potahy na sedačku i židle. Každý musí změny ve svém domově přizpůsobit svým finančním možnostem a také umu. Nějaký způsob se ovšem najde vždy.

Zdroj foto: Bytema.cz, Pixabay.com

Související příspěvky