Podívejte se na 3 tipy, jak si poradit s každodenním vařením

V poledne, večer, sedm dní v týdnu, snídaně nepočítaje. Tolik času stráveného u plotny je pro všechny nová zkušenost. Po několika dnech na home office už taky pomalu a jistě dochází nápady, jaké vydatné pokrmy připravit pro sebe i celou rodinu…

Vyzkoušeli jsme za vás pomocníky, malé domácí šéfkuchaře, a přinášíme 3 tipy, jak si hravě poradit s obědem i večeří. Pojďme se na ně rovnou podívat.

Moderní hrnečku vař!

Ne, není to pohádka, ani trik, opravdu už existuje hrnec, který za vás uvaří. Chytrý multifunkční hrnec Tefal Cook4Me+ je geniálním pomocníkem do každé domácnosti. Nejen že vám přinese inspiraci v podobě 150 oblíbených českých i světových receptů, dokonce vám ušetří spoustu času, který můžete věnovat rodině anebo třeba další péči o domácnost. Jak to funguje? Jednoduše, pouhým stisknutím tlačítka vyberete recept a dále postupuje podle pokynů, kterými vás hrnec naviguje až do momentu, kdy se sám bez vaší pomoci pustí do vaření. A navíc! Většinu pokrmů zvládne uvařit do 15 minut. „Moderní multifunkční hrnec Tefal Cook4Me+ představuje skutečnou revoluci v kuchyni. Uvaříte v něm snadno, rychle, a dokonce si hravě poradí i s českou klasikou. Připravil jsem pro vás deset receptů, které najdete nachystané přímo v menu hrnce. Stačí postupovat podle pokynů, a zatímco se připravuje vaše rodinná večeře, můžete volný čas využít třeba ke společné partii pexesa,“ říká oblíbený šéfkuchař Ondřej Slanina, spolumajitel a Executive Chef restaurace Chateau St. Havel v Praze, majitel a lektor školy vaření Hungry town, kuchař a moderátor oblíbeného televizního pořadu. A pokud si přeci jen nevyberete z přednastavené nabídky receptů, můžete si vaření užít v manuálním módu podle svých představ, nebo si vyberete z konkrétních ingrediencí. Cook4Me+ se ve vaší kuchyni jistě brzy zabydlí.

Nejemnější pokrmy za pár minut

Jak se říká, polívka je grunt. A bez polévky si ani mnoho z nás pořádný oběd, nebo třeba lehkou večeři, neumí představit. Proto jsme vyzkoušeli dalšího pomocníka: Vysokorychlostní mixér Tefal Ultrablend Boost Vacuum, který si díky svým dvěma vyměnitelným nádobám poradí se studenými i teplými pokrmy a nápoji. A díky super ostrým nožům a technologii Tripl’Ax uvaří dokonale jemnou krémovou polévku z jakéhokoli druhu zeleniny. Kromě polévek, na které je přímo specialista, si snadno připravíte pyré, horkou omáčku nebo kompot. Ve druhé nádobě si díky automaticky nastaveným programům připravíte vícezrnné mléko, zelené smoothie, mléčný shake a sorbet nebo zpracujete ořechy a drcený led. Unikátní je vakuové víko, které zajistí odstranění vzduchu a díky technologii Nutrikeep zamezí ztrátě vitaminů. Příprava pokrmů může být zábavou pro celou rodinu, tak neváhejte zapojit i své děti. S tímto pomocníkem totiž dovedou snadno vařit i ti nejmenší kuchaříčci.

Nakrájeno lusknutím prstu!

Někdy se k ideální lehké (a hlavně rychlé) večeři hodí pečivo s domácí pomazánkou. A aby její příprava byla skutečně rychlá, vyzkoušejte Tefal 5 second chopper. Užijte si nejrychlejší a nejsnazší způsob, jak nasekat jakékoli suroviny na požadovanou velikost. Tato vychytávka zahrnuje chytrou technologii s patentovým systémem posilovače, který jedním tahem zaručí profesionální nakrájení surovin, kterého byste obyčejným nožem nedosáhli. Díky průhledné nádobě také můžete snadno kontrolovat stav surovin a společně s jednoduchou manipulací docílit jemnějšího naporcování. Urychlete si přípravu jídel přeskočením zdlouhavého krájení surovin!

Související příspěvky