Díky státním dotacím na fotovoltaické systémy nebyl přechod nikdy jednodušší!

Možná si říkáte, že s rostoucími cenami energií by se Vám více vyplatilo mít vlastní zdroje energie, ale pořizovací ceny fotovoltaické elektrárny Vám přijde příliš vysoká. Možná se jen bojíte, že se Vám Vaše investice do zelených energií nevyplatí. Díky novému státnímu programu Nová zelená úsporám však můžete na svou domácí fotovoltaickou elektrárnu (FVE) čerpat dotace

Ušetřete na energiích i nákladech!

Díky tomuto systému tak díky pořízení FVE ušetříte jak na energiích a zvýšíte svou soběstačnost, tak ušetříte i na samotném zřízení domácí solární elektrárny. Dotace se vztahují jak na solární elektrárnu bez baterií, tak i na solární elektrárnu s akumulací do baterií, neboli hybridní elektrárny. Dotace se také vztahují na fotovoltaický ohřev vody. Výkon elektrárny nesmí překročit více než 10 kW. Naše fotovoltaické systémy Alpha Storion těmto požadavkům plně vyhovují.

Jaké jsou podmínky?

O dotaci tak může zažádat každý, kdo do svého rodinného domu instaluje fotovoltaický systém. Každou žádost lze uplatnit jen jeden rodinný dům, ve kterém lze ale kombinovat více podoblastí podpory. Požádat o příspěvek můžete kdykoliv před zahájením, v průběhu i po dokončení realizace. Podpora na žádost může být až do výše 50% doložených nákladů a do výše 205 000 Kč a je obdržena po dokončení realizace a je určena pro majitele nebo stavebníky rodinných domů. Program umožňuje žádosti na instalace FVE of 12. 10. 2021 do 31. 12. 2035.

Bojíte se byrokracie? Nechte ji na nás!

Pokud se bojíte, že s čerpáním dotace je příliš mnoho starostí, pak celý tento krok můžete nechat na nás. Postaráme se jak o kompletní instalaci fotovoltaiky a zvládneme i vyřízení potřebné byrokracie. Obstaráme všechny podklady a zajistíme získání dotace. Jsme držiteli Osvědčení o získání profesní kvalifikace – Elektromontér fotovoltaických systémů (26-14-H). Díky nám tak můžete podstatně snížit náklady na FV systém Alpha Storion a zajistit si tak pohodu a komfort během této energeticky náročné doby. 

Zdroj foto: Funkcnidomy.cz, Pixabay.com

Související příspěvky